HPL of fineer

CircuGlue Heavy wordt gebruikt om bijvoorbeeld HPL of fineer te verlijmen op MDF, spaanplaat, biobased plaatmaterialen of andere houtachtige producten. Door de uitstekende aanvangshechting met zeer snelle doordroogtijd, (beperkte perstijd) ontstaat een hoge productiviteit met een prima resultaat.

Na de gebruiks- of levensduur kan de HPL of fineer eenvoudig verwijderd worden. Door voorzichtig een begin te maken met bijvoorbeeld een plamuurmes kan het verwijderd worden nagenoeg zonder de ondergrond te beschadigen waardoor zowel de ondergrond als het verkleefde product eenvoudig herbruikbaar of recyclebaar zijn. Door te verwarmen tot 80° Celsius gaat het nog eenvoudiger.

Hierna kan het gebruikte plaatmateriaal eenvoudig hergebruikt worden en voorzien worden van een nieuwe laag HPL of Fineer en is het product gerefurbished.

Forbo Desktop

De CircuGlue Medium wordt gebruikt om de Desktop te verlijmen op nieuwe zuigende ondergronden als houten of andere biobased plaatmaterialen. Maar ook op (oude) HPL, welke na licht opschuren een prima hechting heeft.

Losmaken bij voorkeur met verwarmen (maximaal 80° Celsius) zodat de papieren achterzijde van de Desktop nagenoeg intact loslaat.

Kerloc, Nabasco of Seawood

Deze biobased plaatmaterialen dienen met CircuGlue Medium verlijmd te worden. Insmeren van de ondergrond of beide ondergronden, tegen elkaar aandrukken en aangedrukt houden1.

Na de gebruiks- of levensduur kan verlijmde laag eenvoudig verwijderd worden. Door voorzichtig een begin te maken met bijvoorbeeld een plamuurmes kan het verwijderd worden nagenoeg zonder de ondergrond te beschadigen waardoor zowel de ondergrond als het verkleefde product eenvoudig herbruikbaar of recyclebaar zijn.

 

1 Aandruktijd afhankelijk van laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid enz. Hogere temperaturen en ventilatie versnellen de droging door verdamping van het wateraandeel.