Over CircuWall

Goed voor mens en milieu. Help jij mee?

Na jarenlange ontwikkeling is het gelukt om een losmaakbare lijm en een zeer dunne coating te ontwikkelen.

CircuWall is een compleet nieuw en zeer duurzaam systeem voor binnenwandafwerkingen. Het betreft een arbeidsgang besparend kant- en klaar, in kleur of print naar keuze, afgewerkte glasweefsel/glasvlies of (gerecycled) papierbehang welke verlijmd wordt met een losmaakbare lijm.

Deze circulaire systemen zijn niet alleen prijsconcurrerend en kwalitatief minimaal gelijk met de bestaande systemen, maar zijn ook voor ruim 80% circulair en kunnen aan het eind van de levens- of gebruiksduur eenvoudig verwijderd en hergebruikt worden. Via een statiegeld regeling wordt zowel het glasweefsel/glasvlies als de droge lijmfilm teruggehaald en hergebruikt.

De coating waarmee de materialen worden afgewerkt bestaat voor het grootste deel uit bindmiddel met kleurpigmenten en bevat geen krijt- en vulmiddelen welke in alle muurverven de zwakke schakel zijn. De reinigbaarheid en krasvastheid alsmede de UV-bestendigheid van de coating is van premium klasse. Deze wordt egaal zonder aanzetten of dekkingsproblemen geleverd.

Zie ook onderstaand artikel van Cirkelstad d.d. 1 december 2020:
https://www.cirkelstad.nl/circulaire-binnenwandafwerking-door-losmaakbare-lijm/

De lijm
Het grote voordeel van de lijm is dat deze op elk gewenst moment eenvoudig verwijderd kan worden van de ondergrond zonder die te beschadigen. De lijm kan ook gemakkelijk verwijderd worden van het glasvlies/glasweefsel, waardoor zowel de lijmfilm als het glasvlies/glasweefsel gerecycled kunnen worden.

De coating
Het betreft een kwalitatief hoogwaardige coating, welke aangebracht wordt in de fabriek. Deze is in elke kleur of print naar keuze leverbaar en bespaart ten opzichte van muurverven circa 95% grondstoffen, CO2-uitstoot en energie.

%d bloggers liken dit: